Kuracie čevapčiči s cuketovou horčicou

Čevapčiči z kuracieho mäsa

Potrebujeme:

15 drevených špajlí dlhých asi 14 cm

200g kuracieho mäsa

1 PL otrubovej strúhanky

1 vajce

1 PL škrobu

mleté čierne korenie

majorán

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

štipka soli

mletá červená paprika

chilli papričky

Na cuketovú horčicu potrebujeme:

mladú cuketu

1 ČL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 PL sladidla

2 ČL octu

1 ČL plnotučnej horčice

1 cibuľu

soľ

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, červenú papriku, podrvený majorán, chilli, surové vajíčko, otrubovú strúhanku a škrob. Premiešame a necháme 10 min. odpočinúť v chlade, aby sa chute spojili. V rukách vytvoríme asi 7 cm valčeky, do ktorých pichneme špajle. Na suchej teflónovej panvici ich opečieme zo všetkých strán. Podávame s cuketovou horčicou a cibuľou nakrájanou a väčšie kúsky.

 

Cuketová horčica postup:

cibuľu a cesnak nakrájame na kocky a na olivovom oleji orestujeme dozlata. Pridáme kryštálové umelé sladidlo a cibuľu skaramelizujeme.  Vložíme pokrájanú cuketu, podlejeme vodou a varíme. Odstavíme, posolíme, dochutíme octom a plnotučnou horčicou a rozmixujeme.

Prajeme Vám dobrú chuť!

zdroj: Navarme si chudnutie, Jana Kozmalová

0 názorov k “Kuracie čevapčiči s cuketovou horčicou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *